Tvättider

Tvättstugan får användas alla dagar mellan 07.00 – 23.00. Du får boka maximalt 5 timmar/tillfälle (dag). Torktiden sträcker sig 1 timme in på nästa tvättid om annat inte är angivet i nästkommande bokning.

Boka alla tider i almanackan (även spontana besök då det är ledigt). Tvättiden går förlorad 30 minuter efter utsatt tid och är lovligt byte, om du inte börjar tvätta.
washw

Skötselinstruktioner

Följ instruktionerna för handhavandet av maskinerna. Ett stort problem är stålbyglar från bygel-BH:ar som fastnar i maskinerna och måste således tvättas i särskild tvättpåse. Använd heller inte färgningsmedel då detta skadar andras tvätt.

I mangeln får du endast mangla maximalt 2 lakan / gång och inte vika upp dessa mer än 2 ggr eftersom det då blir för tjockt och reparatör måste tillkallas. Om något är trasigt, skriv ett mail till ansvarig, och sätt upp en lapp på maskinen då felet påträffades.

Städning

Efter varje besök i tvättstugan (hur kort det än varit) så ingår det att städa efter sig. Det är inte kul för andra att komma ner i en smutsig tvättstuga.

  • Gör rent i luddfilten för torktumlaren (2st i luckan).
  • Gör rent kondensfiltret i torktumlaren (ett fack som dras ut och spolas med vatten).
  • Torka av maskiner, bord och tvättbänk.
  • Torka ur torkskåpet.
  • Torka golvet.
  • Vid behov, byt sopsäck – ställs i soprummet.

Övrigt

Du får inte förvara personliga tillhörigheter (tvättmedel, sköljmedel, tvätt, påsar, etc) i tvättstugan, – det kommer att slängas. Tvätt som du ’glömt’ kvar kommer att placeras i soptunnan märkt ’Kvarglömd tvätt’ och slängas vid jämna mellanrum.